Helpdesk: +32 (0)56 36 30 20 | Teamviewer | Anydesk

Terug naar het overzicht

Rapportering / Dashboards

Overzichtelijk management dashboard

Rapportering

De implementatie van een pakket als Admin2Win kan pas slagen als het systeem ook voorziet in overzichtelijke rapportering of business dashboards ten behoeve van het management. De rapporten en overzichten bevinden zich op 3 niveaus binnen het systeem:

  • Rapporten standaard in systeem
  • Rapporten op maat
  • Export naar BI Tool (Microsoft Powerbi)

Rapporten standaard in systeem

Verkooprapport

Standaard heeft Admin2Win heel wat overzichten die ofwel op papier kunnen afgedrukt worden of naar Excel kunnen geëxporteerd worden.

  • Via de 'rapporten aankoop/verkoop' functie heeft men qua verkoop een mooi zicht op periodische omzetcijfers per klant en productgroep. Aan de aankoopzijde krijgt men via dit systeem zicht op aankopen per leverancier en per productgroep.
  • De functionele rapportering is overal beschikbaar in Admin2Win en zo uitgebreid dat het onmogelijk is hiervan een overzicht te geven. Hiertoe behoren de backorderlijst klanten, backorderlijst leveranciers, stocklijsten, voorraadlijst op datum, nacalculaties per project, WIP-lijst of Work in Progress, maandrapport prestaties per persoon, uren per bewerking, ….

Rapporten op maat

In de praktijk is het ook mogelijk om specifieke rapportering op maat van de klant aan te bieden. Dit gaat van een kleine aanpassing aan één van de bestaande standaardlijsten of afdrukken tot het programmeren van een bijkomende functie in het systeem die een export van bepaalde data naar Excel genereert.

Het voorbereiden van een query in Excel op de database van het systeem is ook een mogelijkheid. Hier kunnen de klanten dan via draaitabellen op verder werken. Het voordeel hiervan is dat de data bij het openen van de Excel automatisch worden vernieuwd.


Export naar BI Tool

DB2

Vanuit Admin2Win kan ook een export van data ontwikkeld worden ten behoeve van een rapportageprogramma. Ook wel een BI Tool genoemd, zoals Qlik Sense, Qlik view en PowerBI (Microsoft). Dit zijn krachtige visualisatietools waarmee op een snelle en eenvoudige manier BI-rapporten en dashboards kunnen aangemaakt worden.

Deze rapportage software tools zijn zeer intuïtief. Eens de basisexport is gebeurd, kan de klant zelf custom-made dashboards en rapporten aanmaken zonder dat wij daarvoor nodig zijn. Ook hier worden de data automatisch hernieuwd waardoor de rapporten en dashboards altijd up-to-date blijven.

Gerelateerde blogberichten

Datamodel voor Powerbi: uw cijfers in een overzichtelijk up-to-date dashboard

Datamodel voor Powerbi: inzicht in processen

Admin2Win: Datavisualisatie in PowerBI

Nieuw in ons dienstenaanbod. Visualisatie van Admin2Win- en Wings-data in PowerBI

Visualisatie van data uit Admin2Win via PowerBi: Een aantal screenshots

Interesse in Admin2Win? Boek een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info