Een korte vraag of snel support nodig? Bel ons op het nummer +32 (0)56 36 30 20 en we helpen je graag verder!

Terug naar het overzicht

Commercieel beheer

Software voor het opmaken en beheren van commerciële documenten

Commercieelbeheer

Het commercieel beheer van Admin2Win stroomlijnt het hele verkoopproces van jouw bedrijf in zes ijzersterke modules. Elke module omvat een administratieve stap in het commerciële proces:

 • prijscalculatie;
 • offerte;
 • order;
 • leverbon;
 • vorderingsstaat;
 • factuur.

Met de handige overnamefunctie (opslaan als) hoef je niet telkens elk document opnieuw aan te maken. De gegevens kunnen automatisch via een kopie van het ene document in het andere overgedragen worden.

Group 8 Created with Sketch.

Dankzij een intelligente koppeling met de module projectbeheer kan je alle administratieve documenten (calculatie, offerte, orderbevestiging, leveringsbon, vorderingsstaat en facturen) op een eenvoudige manier aan de verschillende projecten linken.

Group 8 Created with Sketch.

In het documentbeheer per project heb je een duidelijk overzicht over de gekoppelde documenten. Met een directe link navigeer je snel naar het document dat je wenst in te kijken, aan te passen of door te sturen.


Prijscalculatie

De 'prijscalculatie' module biedt de mogelijkheid om een project of product waarvoor een prijsberekening moet gebeuren in een onbeperkt aantal onderdelen op te splitsen. Dit wordt gevisualiseerd in een duidelijke boomstructuur.

Voor elk onderdeel kan je een gedetailleerde berekening maken:

 • voorziene tijden of uren per verschillende bewerking;
 • benodigde materialen;
 • en derden (diverse kosten).

Het systeem berekent per onderdeel telkens zowel de kost- als de verkoopprijs. Een prijscalculatie kan overgezet worden naar een offertedocument voor de klant of dient als werkvoorbereiding voor een project of productieopdracht.


Offerte / CRM

Met de 'offerte' module kan je een prijsopgave maken op basis van vrije tekstlijnen en uitgebreide omschrijvingen. Bovendien is het mogelijk om artikelen uit de artikelenlijst of stukken uit de stuknummerlijst op te halen en in de offerte op te nemen. De offerte kan in een professionele layout afgedrukt worden. Via Outlook mail je het document vlot naar je klanten.

Wens je echter een volledig beschrijvende offerte te maken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Offertes opgemaakt in Word of Excel kunnen eveneens aan een project gekoppeld worden.

Group 8 Created with Sketch.

Met de functie overname (opslaan als) kan je elk document naar een andere stap in het verkoopproces kopiëren. Bijvoorbeeld van offerte naar order.


Vorderingsstaat

Aan de hand van de offertedetails is het mogelijk om een vorderingsstaat te genereren. De vorderingsstaat werkt volgens het klassieke systeem van huidige, vorige en totale vordering. Ten allen tijd kan je ook het oorspronkelijke offertetotaal raadplegen. Elke vorderingsvoorstel wordt in pdf bewaard. De vorderingsstaat kan automatisch gefactureerd worden.


Order

De 'orders' module heeft een centrale functie in Admin2Win. In het orderbeheer worden de bestellingen van klanten ingegeven en worden de uitgevoerde leveringen nauwgezet afgeboekt. Via de ordermodule heb je op elk moment een correct zicht op lopende orders van klanten. Een order kan desgevallend direct omgezet worden naar een project of productieopdracht.


Leverbon

Een leverbon kan opgemaakt worden door gebruik te maken van vrije tekstlijnen en uitgebreide omschrijvingen. Het is echter ook mogelijk om een leverbon op te maken via het afpunten van de nog openstaande orderlijnen. Een leverbon kan op een eenvoudige manier gefactureerd worden.

Group 8 Created with Sketch.

Admin2Win Mobile is ons platform voor de mobiele medewerker. Deze app voor Windows 10 kan zowel gebruikt worden op een klassieke laptop als op een tablet. Het systeem werkt zonder directe verbinding met het internet. De gegevens worden naar de backoffice overgebracht wanneer er wel verbinding is.

Met de toepassing 'leverbon' kan uw mobiele medewerker:

 • een voorbereide leverbon door de klant laten aftekenen;
 • de leverbon vervolgens op een eenvoudige manier afmelden;
 • hij extra documenten (Excel, Word, pdf, …) of foto's bij de bon opslaan zodat deze mee doorgestuurd worden naar de backoffice.

Factuur

De laatste stap in het proces van de verkoop is de facturatie. Je kan in deze module een factuur op verschillende manieren door het systeem laten opmaken. Zo kan je factureren genereren vanuit:

 • een leverbon;
 • een vorderingstaat;
 • een interventiebon;
 • of de nacaluclatie van een project.

Daarnaast is het mogelijk om een manuele of eenvoudige factuur op te maken, gebruik makend van vrije tekstlijnen en meer uitgebreide omschrijvingen.

Group 8 Created with Sketch.

Admin2Win is e-factuur ready. Dit betekent dat een digitale versie van het document zowel in leesbare pdf als in xml (UBL) geautomatiseerd per mail naar klanten kunnen verstuurd worden. De elektronische factuur kan ook uitgewisseld worden met diverse boekhoudpakketten (Yuki, Octopus, Exact Online, Wings, ExpertM, Topaccount, Briljant, Sage Bob 50, Venice, Adsolut, Admisol, Winbooks, …) of zelfs verstuurd worden (bijvboorbeeld via Codabox naar Peppol).


Openstaande klanten / rappels

Voor klanten die de ingave doen van hun boekhouding in een boekhoudpakket niet zelf doen, is het mogelijk om de opvolging van openstaande facturen in Admin2Win te doen. Een inkomende betaling kan in het debiteurenbeheer ingegeven worden. Bij vervallen facturen kunnen rappelbrieven geautomatiseerd via e-mail uitgestuurd worden.

Group 8 Created with Sketch.

Het afpunten van inkomende betalingen kan geautomatiseerd worden via het inlezen van Coda-bestanden.

Interesse in Admin2Win? Boek een kennismakingsgesprek

ETS Nieuws

Blijf op de hoogte van de meest recente ETS Informatics-nieuwtjes. In deze korte nieuwberichten zetten we ook graag de meest interessante Admin2Win- en Wings-features in de kijker.

Admin2Win: Admin2Win voor salesmensen

Admin2Win: opvolgen rendement/marge per order of offerte

Admin2Win: Opvolgen openstaande klanten en rappelbeheer

Admin2Win: Toevoegen van elektronische bijlage aan documenten nu nog eenvoudiger

Alle blogberichten Path Created with Sketch.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info