Helpdesk: +32 (0)56 36 30 20 | Teamviewer | Anydesk

Terug naar het overzicht

Voorraadbeheer / Stockbeheer

Behoud het overzicht over je voorraad met onze software.

Voorraadbeheer

Een efficiënt geautomatiseerd voorraadbeheersysteem is een belangrijke pijler waarop een onderneming steunt. Het bijhouden van de aanwezige stock moet zorgen voor de continuïteit in productie en projecten. Daarnaast moet er op gelet worden dat de aanwezige voorraad in het magazijn zo weinig mogelijk van het budget van een onderneming opslorpt.

Voor een doeltreffend stockbeheer zijn correcte artikellijsten, efficiënte aankoopsoftware en de correcte registratie van materiaalverbruik noodzakelijk voorwaarden.

Group 8 Created with Sketch.

De artikellijst, de bibliotheek die je opbouwt voor grondstoffen en materiaal, vorm de basis van een correct voorraadbeheer. Per artikel bepaal je in het systeem of er voorraad van het artikel moet bijgehouden worden of niet.

Group 8 Created with Sketch.

Via het aankoopbeheer, met name bij de receptie of ontvangst goederen, worden de stockbewegingen voor inkomende goederen verwerkt. Via het verbruik van materiaal of via bepaalde documenten van het commercieel beheer (leverbon, interventiebon...) worden de stockbewegingen voor de uitgaande goederen ingevoerd.


Bestelvoorstel / Stockflow

Bestelvoorstel

In functie van de organisatie van het bedrijf heeft het stockbeheer een aantal mogelijke opties. Zo berekent het systeem een bestelvoorstel. Daarbij kan rekening gehouden worden met

  • de effectieve voorraad;
  • de nog lopende backorders bij de leveranciers;
  • de behoefte op projecten of productieopdrachten;
  • de gereserveerde voorraad voor bepaalde projecten of productieopdrachten;
  • en vanzelfsprekend een ingestelde minimum- en maximumvoorraad.

Dit zorgt ervoor dat bestellingen naar de leveranciers geautomatiseerd kunnen verlopen. In de stockflow zie je haarfijn elke stockbeweging per artikel.

Group 8 Created with Sketch.

Voor artikelen die je zelf produceert, kan de stock software vanuit het bestelvoorstel rechtstreeks productieopdrachten genereren.


Magazijnbeheer via barcodes

Image

Het optimaliseren van het magazijnbeheer in Admin2Win kan nog verder doorgedreven worden d.m.v. het gebruik van barcodes. Via een draadloze magazijnscanner kan je via de software volgende taken stroomlijnen:

  • uitgifte van goederen op projecten of productieopdrachten
  • tussentijdse stockopnames
  • stocktelling op het einde van het jaar
  • voorbereiding van bestellingen om de voorraad aan te vullen

Stocklijst / Voorraadlijst

Stocklijst

Met een eenvoudige muisklik exporteer je in Admin2Win de actuele voorraad naar Excel. Daarnaast kan er ook een stocklijst op datum opgevraagd worden. Manuele stockaanpassingen kunnen vlot ingegeven of ingelezen worden.


Reservatie / BOM per project

Reservatie materiaal

Materiaalbehoefte per project reserveren. Vanuit de materiaalbehoefte per project kan voor de voorraadgoederen een reservatie gemaakt worden. Bij het aanvullen van de voorraden in het bestelvoorstel wordt met deze reservering rekening gehouden. Voor de producten die niet op voorraad gehouden worden kan vanuit de materiaalbehoefte per project een bestelbon of prijsvraag gelanceerd worden.

Gerelateerde blogberichten

Interesse in Admin2Win? Boek een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info