Een korte vraag of snel support nodig? Bel ons op het nummer +32 (0)56 36 30 20 en we helpen je graag verder!

Terug naar het overzicht

Voorraadbeheer / Stockbeheer

Voorraadbeheer software en stockbeheer software

Image 1

Een goed geautomatiseerd voorraadbeheersysteem en/of voorraadbeheer programma is een belangrijke pijler waarop een onderneming steunt. Het bijhouden van voorraad of in elk geval het aanhouden van voldoende voorraad moet zorgen voor de zeer belangrijke continuïteit in de productie en/of de projecten. Anderzijds moet er op gelet worden dat de voorraad zo weinig mogelijk van het budget van een onderneming opslorpt.

Voor een efficiënt stockbeheer is een correcte artikellijst, een efficiënte aankoopsoftware en de correcte registratie van materiaalverbruik noodzakelijk.

Group 8 Created with Sketch.

De artikellijst is de bibliotheek die je opbouwt voor grondstoffen en materiaal. Per artikel bepaal je in het systeem of er voorraad van het artikel moet bijgehouden worden of niet. Via het aankoopbeheer, met name bij de receptie of ontvangst goederen, worden de stockbewegingen voor inkomende goederen geregeld. Via het verbruik van materiaal of via bepaalde documenten van het commercieel beheer (leverbon, interventiebon) worden de stockbewegingen voor de uitgaande goederen geregeld.


Bestelvoorstel / stockflow

In functie van de organisatie van het bedrijf heeft het voorraadbeheer een aantal mogelijke opties. Zo berekent het systeem een bestelvoorstel. Het kan daarbij rekening houden met de effectieve voorraad, de nog lopende backorders bij de leveranciers, de behoefte op projectenof productieopdrachten, de gereserveerde voorraad voor bepaalde projecten of productieopdrachten en vanzelfsprekend een ingestelde minimum- en maximumvoorraad. Dit alles geeft jou de mogelijkheid om bestellingen naar de leveranciers geautomatiseerd te laten verlopen. In de stockflow zie je haarfijn elke stockbeweging per artikel.

Group 8 Created with Sketch.

Voor artikelen die je zelf produceert, kan het systeem vanuit het bestelvoorstel rechtstreeks productieopdrachten genereren.


Barcode

Image

Het optimaliseren van het magazijnbeheer in Admin2Win kan nog verder doorgedreven worden d.m.v. het gebruik van barcodes. Zo kan in de magazijnbeheer software de uitgifte van goederen op projecten of productieopdrachten, een tussentijdse stockopname, de stocktelling op het einde van het jaar, de voorbereiding van bestellingen voor het aanvullen van de voorraad via een draadloze mobiele magazijnscanner gebeuren, de Zebra Workabout Pro 4.

Group 8 Created with Sketch.

Bij ontvangst van geleverde goederen of grondstoffen neemt de voorraad toe. Bij verbruik van materialen op een project gaat de voorraad verminderen.


Stocklijst / Voorraadlijst

Met een eenvoudige muisklik wordt in de voorraadsoftware de actuele voorraad naar Excel geëxporteerd. Anderzijds kan er ook een stocklijst op datum opgevraagd worden. Manuele stockaanpassingen kunnen vlot ingegeven of ingelezen worden.


Reservatie / BOM per project

Vanuit de materiaalbehoefte per project kan voor de voorraadgoederen of stockgoederen een reservatie gemaakt worden. Bij het aanvullen van de voorraden in het bestelvoorstel wordt met deze reservering rekening gehouden. Voor de producten die niet op voorraad gehouden worden kan vanuit de materiaalbehoefte per project een bestelbon of prijsvraag gelanceerd worden.

Interesse in Admin2Win? Boek een kennismakingsgesprek

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info